اصولا دو روش کلی برای پخت برنج وجود دارد

۱-آبکش
۲-کته

 

طرزپخت به روش آبکش:

۱- برنج را شسته و به همراه مخلوط نمک زیاد   –   چهار پیمانه برنج  با  یک پیمانه نمک – و باآب به مدت ۴ تا ۸ ساعت کنار گذاشته تا خیس بخورد.

۲- بعد از ۴ تا ۸ ساعت در یک قابلمه  آب را تا نیمه پر کرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوشد.

۳- آب شور برنج خیسانده شده را در آبکش خالی نموده سپس برنج مانده در آبکش را دو سه بار با آب می شوییم. همراه با کمی روغن آنرا در آب جوش میریزیم و شعله را کم میکنیم.

۴- برنج باقی مانده در آبکش را  در قابلمه ی محتوی آب که قبلا روی اجاق جوشاندیم می ریزیم( می توانیم به دلخواه کمی روغن هم اضافه کنیم و نمک رو هم تست می کنیم ودر صورت لزوم کمی نمک اضافه می کنیم)

۵- حدودا ۸ الی ۱۰ دقیقه منتظر می مانیم تا برنج در قابلمه قل بخورد

۶- جهت ایجاد شوک برای قدکشیدگی و سفید شدن بیشتر برنج در سه الی چهار دقیقه آخر مرحله قل خوردن برنج به مقدار آبلیمو اضافه می کنیم.

۷- قابلمه برنج را از روی اجاق برداشته و درآبکش خالی می کنیم تا آبش تخلیه شود. قابلمه خالی رو دوباره روی اجاق گذاشته وکف قابلمه را با کمی روغن و آب چرب می کنیم.

۸ – برنج داخل آبکش را در قابلمه ای که از قبل کف ان روغن مالی کردیم ریخته و مرتب می کنیم . سپس درب قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم اجاق به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه برنج دم کشیده و آماده می شود.

  طرز پخت برنج به روش کته:

به اندازه لازم با استفاده از پیمانه برنج را بر می داریم  و در قابلمه می ریزیم و یکی دو بار می شوریم.

بعد شستشو، به قابلمه محتوی برنج ، آب  و نمک  و در صورت تمایل کمی روغن اضافه می کنیم.  به صورت تجربی میزان آب در روش کته باید به اندازه ای اضافه شود که سطح آب به اندازه یک بند انگشت ، روی برنج داخل قابلمه بالا بیاید.

قابلمه را روی اجاق قرار می دهیم .

در ابتدا تا زمان جوش آمدن آب و برنج قابلمه ( در اصطلاح قل خوردن)  و تا زمانی که آب  برنج خشک می شود با    شعله بیشتر ،  ودر ادامه بعد از تبخیر و جذب آب قابلمه  با حرارت شعله ملایم  اجازه می دهیم برنج خوب دم کشیده و پخته شود. ( حدود ا” زمان لازم  برای  پخت برنج  به روش کته بین ۳۵ الی ۴۵ دقیقه است. )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *